Известие

Collapse
No announcement yet.

Вода под стелката на пасажера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

аз имах същия проблем тъй като нямах филтър на купето и поставката към него съответно и като се сдобих с тях ги сменях.Като ги сменях свалих пластмасата на стъклото.Отдолу има нещо като улук който извежда водата от дупките на горната пластмаса.Като сложих поставката с филтъра се оказа че са малко високи с около 1.5 см. и опират в улука......и се наложи да махна улука и да се покрива само от най-горната пластмаса....обаче протекаа..... и наново разглобих и махнах филтъра заедно с поставката...валя 2 дена дъжд без почивка нямам проблеми.....явно ще се лиша от удоволствието лятото да дишам чист въздух

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
      За течове проверете ревизионните отвори в коша, които са за прокарване на допълнителни кабели от коша към купето вътре. Някои "майстори" на аларми когато монтират аларма не уплътняват добре и после - наводнение. Колата да не би да е имала аларма и като са я продавали да са си я взели барабар с кабелите? Защото ако е така, то най-вероятно не са затапили отворите.
      На всички отвори между купето и двигателя си стоят гумените тапи - тези под чистачките. Има ли някъде по-надолу също тапи? Изчистих листата и мизериите под чистачките, но отворите за оттичане на водата не бяха запушени значи не е от там. Как може прага от дясната страна да се пълни с вода и да прелива вътре не мога да си го обясня.
      sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
      156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

Някъде бях писал за същия проблем.Веднъж валеше дъж и стоях в колата да чакам да спре.И случайно забелязвам че под долния край на декоративната решетка на говорителя протича струйка вода,по-точно между тапета и пластмасовия праг на купето.Сякаш че във вратата се е събрала вода, изторколи се по мокета без да остави следа, може би заради ефекта на повърхностното напрежение, и се скри под стелката.След малко пак нова доза се изтърколи.Рових, чистих из вратата...не знам от какво но спря да тече.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Някъде бях писал за същия проблем.Веднъж валеше дъж и стоях в колата да чакам да спре.И случайно забелязвам че под долния край на декоративната решетка на говорителя протича струйка вода,по-точно между тапета и пластмасовия праг на купето.Сякаш че във вратата се е събрала вода, изторколи се по мокета без да остави следа, може би заради ефекта на повърхностното напрежение, и се скри под стелката.След малко пак нова доза се изтърколи.Рових, чистих из вратата...не знам от какво но спря да тече.
          При мен ясно се вижда как водата тръгва от ниската част на прага - между него и пода на колата след като вдигнах мокета и карах така в дъжд. А прага си има тапи и отвън и отвътре. Не знам вече какво да правя утре ще направя снимки ако вали пак.

Comment

След кратко каране днес в дъжда пак взе да се пълни с вода. Качвам снимки ако някой има някаква идея как влиза тази вода:
            https://picasaweb.google.com/1155036...17050/aoXfwK02
            Със стрелки са местата от където тръгва водата.
            Last edited by danko84; d.m.y г., 20:55.

Comment

Данко, линка не отваря!

И вземи си оправи малко подписа и ги разкарай тия чужди коли.....
              sigpic
              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
              147 JTDm 140-Малката манекенка
              GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                Данко, линка не отваря!

И вземи си оправи малко подписа и ги разкарай тия чужди коли.....
                Оправен е линка, подписа ще го оправя и ще кача снимки като намеря тоя теч или е продавам на части

Comment

Ще използвам темата на колегата,че се наводних.Батки помагайте с идеи как да спра тая скапана вода да влиза в краката на пасажера.Прилагам снимка преди това искам да спомена,че на пръв поглед всичко изглежда нормално само уплътнението долу,точно под кората,където е колоната е мокро,като вали и от там според мен минава тази струя вода и пълни доволно с вода в краката.Ето и за какво става въпрос на едната снимка успях да заснема струята на другите забърсах,но пак не мога да проумея от къде се промушва....
                  Attached Files
                  156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
                    Ще използвам темата на колегата,че се наводних.Батки помагайте с идеи как да спра тая скапана вода да влиза в краката на пасажера.Прилагам снимка преди това искам да спомена,че на пръв поглед всичко изглежда нормално само уплътнението долу,точно под кората,където е колоната е мокро,като вали и от там според мен минава тази струя вода и пълни доволно с вода в краката.Ето и за какво става въпрос на едната снимка успях да заснема струята на другите забърсах,но пак не мога да проумея от къде се промушва....
                    Имa съмнение, че проблемa е във уплътнението....

Comment

Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
                      Чакай бре,това м/у кората на вратата и прага ли ти тече,ако е така пробвай да почистиш дренажа на вратата,но може да се наложи да разглобиш кората.
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Чакай бре,това м/у кората на вратата и прага ли ти тече,ако е така пробвай да почистиш дренажа на вратата,но може да се наложи да разглобиш кората.

Ами да Mury така изглежда ще пробвам да почистя,както казваш пък да видим какво ще стане.Аз първоначално си мислех,че водата се събира в кората но махнах капака на колоната всичко си е сухо леко повдигнах отдолу кората и не видях да потече вода хммм
                        156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Тоя филм съм го гледал вече, какво ли не чистих и правих, докато един ден не видях, че страничната кора на пасажерската колонка е мокра ,и си тече като рекичка от уплътнението на челното стъкло.Успях да го оправя със силикон.Два месеца по късно едно камъче от преминаващ тир ми спука стъклото и директно го смних.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Да при него също може да тече от предния джам
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Пичове, имам същия проблем с фиат типо седичи, водата влиза някъде от отпред, пълни се прага и точно под гредата на седалките, вътре става гъол, днеска свалих кората под читачките да изсъхне хубаво и ще лепя стъклото, ако не се оправи свалям гумата и подкалника и гледам за какво става на въпрос, мога само да кажа, че водата със сигурност влиза от отпред, защото до преди малко я обливах с вода само отпред около чистачките, моля давайте идеи че съм се видял в чудо, вътре всичко е изхвърлено на варел, за да гледам какво се случва
                              VW Golf 4 1.9 TDI GTI+GTB2260VK

Comment

Първоначално публикувано от sedicivalvole Покажи съобщение
                                Пичове, имам същия проблем с фиат типо седичи, водата влиза някъде от отпред, пълни се прага и точно под гредата на седалките, вътре става гъол, днеска свалих кората под читачките да изсъхне хубаво и ще лепя стъклото, ако не се оправи свалям гумата и подкалника и гледам за какво става на въпрос, мога само да кажа, че водата със сигурност влиза от отпред, защото до преди малко я обливах с вода само отпред около чистачките, моля давайте идеи че съм се видял в чудо, вътре всичко е изхвърлено на варел, за да гледам какво се случва

Поразглоби, напръскай с водоструйка и ще стане ясно откъде е
                                sigpic
                                Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                                Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
                                X